Bahan-bahan ( 300 biji )
3 cawan tepung gandum
6 cawan oat BISKUT OAT COKLAT
1 1/2 cawan minyak sapi dicairkan
1 1/4 cawan gula kastor @ mesin
1/2 buku mentega dicairkan
6 sudu besar serbuk koko
6 sudu besar serbuk koko
Untuk Salut:
1 1/2 cawan susu tepung
1 cawan gula halus
Cara-cara
- Gaulkan tepung gandum, oat, gula & serbuk koko
- Kemudian masukkan mentega, minyak sapi & gaulkan sehingga sekata. Elakkan menggunakan mesin penggaul atau meramas ketika menggaul jika ingin mengekalkan tekstur oat
- Gentel bulat-bulat dan susun di atas talam pembakar. Bakar di dalam ketuhar tidak lebih 20 minit dengan suhu 240 darjah celcius
- Gaul susu tepung dengan gula untuk salut biskut setelah masak dibakar
No comments:
Post a Comment